Vištienos kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Vištienos kotletas

Skanus šventinis patiekalas - vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis. Kad kotletai būtų sultingi, gaminkite juos iš riebios vištienos, pavyzdžiui, iš broilerių. Tačiau tai dar ne viskas: kad mėsa išliktų minkšta, reikia ją tinkamai iškepti - ant stipriai įkaitintos keptuvės, kad sultys ne išsilydytų, o "užsidarytų" mėsoje.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
228 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos kotletas Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Aptepkite filė iš abiejų pusių. Pagardinkite mėsą pipirais ir druska. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius. Į kitą dubenį supilkite miltus. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Panardinkite filė gabaliukus iš pradžių į kiaušinius, paskui į miltus ir kepkite iš abiejų pusių ant didelės ugnies po 4 minutes.

Žingsnis 2

Vištienos kotletas Žingsnis 2
Paruoškite kotletams įdarą. Sudėkite džiovintas slyvas su majonezu ir sūriu, išmaišykite.

Žingsnis 3

Vištienos kotletas Žingsnis 3
Paruoškite vištienos kotletus. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant jo sudėkite iškeptus kotletus. Ant viršaus sudėkite sūrio ir džiovintų slyvų įdarą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių, kol sūris paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos