Vištienos kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Vištienos kotletas

Skanus šventinis patiekalas - vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis. Kad kotletai būtų sultingi, gaminkite juos iš riebios vištienos, pavyzdžiui, iš broilerių. Tačiau tai dar ne viskas: kad mėsa išliktų minkšta, reikia ją tinkamai iškepti - ant stipriai įkaitintos keptuvės, kad sultys ne išsilydytų, o "užsidarytų" mėsoje.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
228 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kotletas Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Aptepkite filė iš abiejų pusių. Pagardinkite mėsą pipirais ir druska. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius. Į kitą dubenį supilkite miltus. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Panardinkite filė gabaliukus iš pradžių į kiaušinius, paskui į miltus ir kepkite iš abiejų pusių ant didelės ugnies po 4 minutes.

Žingsnis 2

Vištienos kotletas Žingsnis 2
Paruoškite kotletams įdarą. Sudėkite džiovintas slyvas su majonezu ir sūriu, išmaišykite.

Žingsnis 3

Vištienos kotletas Žingsnis 3
Paruoškite vištienos kotletus. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant jo sudėkite iškeptus kotletus. Ant viršaus sudėkite sūrio ir džiovintų slyvų įdarą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių, kol sūris paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos