Publikavimo data: 2024-06-13
Vištienos kotletas
Skanus šventinis patiekalas - vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis. Kad kotletai būtų sultingi, gaminkite juos iš riebios vištienos, pavyzdžiui, iš broilerių. Tačiau tai dar ne viskas: kad mėsa išliktų minkšta, reikia ją tinkamai iškepti - ant stipriai įkaitintos keptuvės, kad sultys ne išsilydytų, o "užsidarytų" mėsoje.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Aptepkite filė iš abiejų pusių. Pagardinkite mėsą pipirais ir druska. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius. Į kitą dubenį supilkite miltus. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Panardinkite filė gabaliukus iš pradžių į kiaušinius, paskui į miltus ir kepkite iš abiejų pusių ant didelės ugnies po 4 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletams įdarą. Sudėkite džiovintas slyvas su majonezu ir sūriu, išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite vištienos kotletus. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant jo sudėkite iškeptus kotletus. Ant viršaus sudėkite sūrio ir džiovintų slyvų įdarą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių, kol sūris paruduos.
Kategorijos