Vištienos kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Vištienos kotletas

Jei norite greitai ir lengvai paruošti mėsą, paimkite vištieną ir iš jos pagaminkite minkštą kotletą su sultingu įdaru. Šis patiekalas panašus į picą, bet be tešlos. Geras variantas skaičiuojantiems kalorijas ir mėgstantiems skaniai pavalgyti. Vištienos kotletas šiame recepte paruoštas originaliu būdu. Mėsa ne pjaustoma į plokšteles, o visa kepama orkaitėje. Todėl kepimui geriau imti didelę vištienos filė.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kotletas Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Vištienos filė sudėkite ant lentos. Uždenkite maistine plėvele ir apskrudinkite.

Žingsnis 2

Vištienos kotletas Žingsnis 2
Iškepkite vištieną. Sumaišykite miltus, druską, papriką, pipirus, česnako miltelius ir žoleles. Apvoliokite mėsą šiame mišinyje. Įmuškite kiaušinį su druska. Vištieną pamerkite į kiaušinio mišinį. Apibarstykite džiūvėsėliais.

Žingsnis 3

Vištienos kotletas Žingsnis 3
Paruoškite vištieną kepimui. Aliejumi pateptoje keptuvėje kepkite duoniuotą filė iš abiejų pusių, kol iškeps, 10-15 minučių.

Žingsnis 4

Vištienos kotletas Žingsnis 4
Vištienos kotletus pašaukite į orkaitę. Iškepusią filė tolygiai aptepkite kečupu. Išdėliokite kaip ant picos: grybus, pomidorus, paprikas, žoleles. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos