Publikavimo data: 2024-06-13
Vištienos kotletas
Jei norite greitai ir lengvai paruošti mėsą, paimkite vištieną ir iš jos pagaminkite minkštą kotletą su sultingu įdaru. Šis patiekalas panašus į picą, bet be tešlos. Geras variantas skaičiuojantiems kalorijas ir mėgstantiems skaniai pavalgyti. Vištienos kotletas šiame recepte paruoštas originaliu būdu. Mėsa ne pjaustoma į plokšteles, o visa kepama orkaitėje. Todėl kepimui geriau imti didelę vištienos filė.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Vištienos filė sudėkite ant lentos. Uždenkite maistine plėvele ir apskrudinkite.
Žingsnis 2
Iškepkite vištieną. Sumaišykite miltus, druską, papriką, pipirus, česnako miltelius ir žoleles. Apvoliokite mėsą šiame mišinyje. Įmuškite kiaušinį su druska. Vištieną pamerkite į kiaušinio mišinį. Apibarstykite džiūvėsėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite vištieną kepimui. Aliejumi pateptoje keptuvėje kepkite duoniuotą filė iš abiejų pusių, kol iškeps, 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Vištienos kotletus pašaukite į orkaitę. Iškepusią filė tolygiai aptepkite kečupu. Išdėliokite kaip ant picos: grybus, pomidorus, paprikas, žoleles. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.
Kategorijos