Vištienos kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Vištienos kotletas

Vištienos kotletai - tai aromatingas patiekalas su švelnia mėsa, apetitą žadinančiu sūrio įdaru ir traškia plutele. Karis papildo patiekalą, suteikdamas malonų aromatą ir pikantišką poskonį. Beje, vištiena yra vienas vertingiausių produktų sveikatai. Jos mėsoje yra ne tik mažai kalorijų, bet ir daug maistinių medžiagų: B grupės vitaminų, geležies, natrio ir kalcio.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
175 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kotletas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, karį, druską ir pipirus pagal skonį, įmuškite vištienos kiaušinį ir įpilkite vandens. Ingredientus gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Tada paruoštą tešlą užtepkite ant filė paviršiaus. Ant vienos kiekvieno kotleto pusės uždėkite tarkuoto sūrio.

Žingsnis 2

Vištienos kotletas Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir palikite įkaisti ant vidutinės ugnies. Sulenkite kotletus per pusę, kad sūrio įdaras būtų viduje. Dar kartą pamirkykite mėsą tešloje ir dėkite ant įkaitinto aliejaus. Kepkite vištienos kotletus po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos