Publikavimo data: 2024-06-13
Vištienos kotletas
Vištienos kotletai - tai aromatingas patiekalas su švelnia mėsa, apetitą žadinančiu sūrio įdaru ir traškia plutele. Karis papildo patiekalą, suteikdamas malonų aromatą ir pikantišką poskonį. Beje, vištiena yra vienas vertingiausių produktų sveikatai. Jos mėsoje yra ne tik mažai kalorijų, bet ir daug maistinių medžiagų: B grupės vitaminų, geležies, natrio ir kalcio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, karį, druską ir pipirus pagal skonį, įmuškite vištienos kiaušinį ir įpilkite vandens. Ingredientus gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Tada paruoštą tešlą užtepkite ant filė paviršiaus. Ant vienos kiekvieno kotleto pusės uždėkite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir palikite įkaisti ant vidutinės ugnies. Sulenkite kotletus per pusę, kad sūrio įdaras būtų viduje. Dar kartą pamirkykite mėsą tešloje ir dėkite ant įkaitinto aliejaus. Kepkite vištienos kotletus po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos