Vištienos krūtinėlė, įdaryta grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Vištienos krūtinėlė, įdaryta grybais

Vištienos krūtinėlė, įdaryta grybais, daržovėmis ir sūriu, gaunasi skani ir sultinga. Įdaras kepant orkaitėje gerai įsigeria į mėsą ir suteikia jai pikantiško skonio. Šiam receptui geriau imti grybus - grybus, kuriems nereikia sudėtingo išankstinio apdorojimo. Grybais įdarytą filė galima patiekti kaip karštą patiekalą arba šaltą užkandį.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.48/5 (31 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos krūtinėlė, įdaryta grybais Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje su aliejumi 10-13 minučių pakepinkite svogūnus, grybus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepintas daržoves ir grybus sudėkite į atskirą dubenį ir atvėsinkite. Sudėkite krapus ir česnakus. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Vištienos krūtinėlė, įdaryta grybais Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Pirmiausia plačiojoje filė dalyje padarykite nedidelį pjūvį. Tada peiliu atsargiai padarykite gilų pjūvį filė viduje, bet ne iki galo. Turėtumėte gauti į kišenes panašius gabalėlius. Paruoštą filė įtrinkite druska, pipirais, paprika ir 0,5 valgomojo šaukšto aliejaus.

Žingsnis 3

Vištienos krūtinėlė, įdaryta grybais Žingsnis 3
Įdarykite filė. Paruoštą grybų įdarą sudėkite į filė kišenes. Įdarytą krūtinėlę dėkite ant kepimo popieriaus gabalėlių, suvyniotų į laivelius. Kepkite patiekalą ant kepimo skardos 200 ℃ temperatūroje 30-40 minučių. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, pabarstykite filė sūriu ir kepkite dar 5 minutes, kad sūris išsilydytų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos