Publikavimo data: 2024-04-05
Vištienos krūtinėlė, įdaryta grybais
Vištienos krūtinėlė, įdaryta grybais, daržovėmis ir sūriu, gaunasi skani ir sultinga. Įdaras kepant orkaitėje gerai įsigeria į mėsą ir suteikia jai pikantiško skonio. Šiam receptui geriau imti grybus - grybus, kuriems nereikia sudėtingo išankstinio apdorojimo. Grybais įdarytą filė galima patiekti kaip karštą patiekalą arba šaltą užkandį.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje su aliejumi 10-13 minučių pakepinkite svogūnus, grybus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepintas daržoves ir grybus sudėkite į atskirą dubenį ir atvėsinkite. Sudėkite krapus ir česnakus. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Pirmiausia plačiojoje filė dalyje padarykite nedidelį pjūvį. Tada peiliu atsargiai padarykite gilų pjūvį filė viduje, bet ne iki galo. Turėtumėte gauti į kišenes panašius gabalėlius. Paruoštą filė įtrinkite druska, pipirais, paprika ir 0,5 valgomojo šaukšto aliejaus.
Žingsnis 3
Įdarykite filė. Paruoštą grybų įdarą sudėkite į filė kišenes. Įdarytą krūtinėlę dėkite ant kepimo popieriaus gabalėlių, suvyniotų į laivelius. Kepkite patiekalą ant kepimo skardos 200 ℃ temperatūroje 30-40 minučių. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, pabarstykite filė sūriu ir kepkite dar 5 minutes, kad sūris išsilydytų.
Kategorijos