Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos krūtinėlė ir salotos su ridikėliais ir imbieru
Vištienos krūtinėlė ir salotos su ridikėliais ir imbieru - sveikas, subalansuotas patiekalas, puikiai atitinkantis dietinės mitybos reikalavimus. Ruošiant imkite atšaldytą paukštieną, kurios tinkamumo vartoti terminas yra 72 valandos. Aukštos kokybės sveikai vištienai būdinga elastinga šviesiai rausva filė, be mėlynių ir geltonumo. Rinkdamiesi šaldytą produktą, atkreipkite dėmesį į tinkamumo vartoti terminą ir drėgmės kiekį. Pagal GOST jis neturėtų viršyti 5 %.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Sudėkite filė į didelį puodą, pagardinkite druska. Užpilkite šaltu vandeniu, kuris turi visiškai apsemti mėsą. Užvirinkite. Virkite, kol vištiena išvirs, 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite imbiero padažą. Sudėkite džiovintą imbierą ir svogūną į dubenį, supilkite augalinį aliejų ir sojų padažą. Švelniai suplakite šakute.
Žingsnis 3
Paruoškite vištienos krūtinėlę su ridikėlių ir imbiero salotomis. Atvėsusią vištienos krūtinėlę supjaustykite vienodais griežinėliais ir sudėkite į lėkštę. Atskirame dubenyje sumaišykite ridikėlius, aisbergo salotas ir agurkus. Pagardinkite druska ir pipirais. Salotas išdėliokite šalia vištienos. Apšlakstykite citrinos sultimis. Apšlakstykite imbiero padažu.
Kategorijos