Vištienos krūtinėlė kefyre, kepta orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Vištienos krūtinėlė kefyre, kepta orkaitėje

Vištienos krūtinėlė yra viena sveikiausių mėsos rūšių. Joje yra daug B, A, PP, C grupės vitaminų ir daug aminorūgščių, kurios padeda stiprinti imunitetą. Cholinas, kurio krūtinėlėje yra pakankamai daug, valo kepenis nuo riebalų pertekliaus. Kalis - saugo nuo širdies priepuolių. Vištienos krūtinėlė laikoma dietiniu produktu, o tai neabejotinas pliusas įvairias dietas mėgstantiems žmonėms. Šiandien vištienos krūtinėlė ruošiama įvairiais būdais. Dažniausiai ji kepama, gruzdinama, troškinama, verdama, dedama į salotas arba naudojama kaip kepinių įdaras.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
141 kcal.
Baltymai
21 g
Riebalai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos krūtinėlė kefyre, kepta orkaitėje Žingsnis 1
Kefyrą sumaišykite su majonezu ir prieskoniais. Uždenkite kepimo indą folija. Ant formos sudėkite vištienos krūtinėlę ir užpilkite ją mišiniu.

Žingsnis 2

Vištienos krūtinėlė kefyre, kepta orkaitėje Žingsnis 2
Ant viršaus pabarstykite sūrio. Dėkite patiekalą į įkaitintą orkaitę 30 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos