Vištienos krūtinėlė po kailiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Vištienos krūtinėlė po kailiu

Jei norite pietums ar vakarienei patiekti sultingą, švelnią, aromatingą vištieną, šis receptas tikrai jums! Grietinės ir sūrio padažas suteiks dar daugiau švelnumo, o grybai ir pomidorai - sultingumo. Šis patiekalas taip pat yra mažai kaloringas ir tinka tiems, kurie prižiūri savo figūrą.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
23 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos krūtinėlė po kailiu Žingsnis 1
Vištienos filė pamuškite virtuviniu plaktuvu.

Žingsnis 2

Vištienos krūtinėlė po kailiu Žingsnis 2
Bulves sutarkuokite stambia tarka, o sūrį - smulkia tarka.

Žingsnis 3

Vištienos krūtinėlė po kailiu Žingsnis 3
Grybus ir svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais.

Žingsnis 4

Vištienos krūtinėlė po kailiu Žingsnis 4
Pomidorą supjaustykite apskritimais.

Žingsnis 5

Vištienos krūtinėlė po kailiu Žingsnis 5
Jei reikia, kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite išmuštą vištienos filė, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 6

Vištienos krūtinėlė po kailiu Žingsnis 6
Ant viršaus sudėkite grybus ir svogūnus.

Žingsnis 7

Vištienos krūtinėlė po kailiu Žingsnis 7
Toliau sluoksniuokite pomidorų griežinėlius ir apibarstykite tarkuotomis bulvėmis.

Žingsnis 8

Vištienos krūtinėlė po kailiu Žingsnis 8
Paskutinį sluoksnį tolygiai aptepkite grietine ir 35 minutes pašaukite į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 9

Vištienos krūtinėlė po kailiu Žingsnis 9
Išimkite vištieną iš orkaitės, apibarstykite sūriu ir dėkite atgal į orkaitę 5-7 minutėms, kad sūris išsilydytų ir šiek tiek apkeptų. Patiekalas paruoštas patiekti!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos