Publikavimo data: 2024-03-26
Vištienos krūtinėlė po kailiu
Jei norite pietums ar vakarienei patiekti sultingą, švelnią, aromatingą vištieną, šis receptas tikrai jums! Grietinės ir sūrio padažas suteiks dar daugiau švelnumo, o grybai ir pomidorai - sultingumo. Šis patiekalas taip pat yra mažai kaloringas ir tinka tiems, kurie prižiūri savo figūrą.
Žingsnis 1
Vištienos filė pamuškite virtuviniu plaktuvu.
Žingsnis 2
Bulves sutarkuokite stambia tarka, o sūrį - smulkia tarka.
Žingsnis 3
Grybus ir svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 4
Pomidorą supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 5
Jei reikia, kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite išmuštą vištienos filė, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 6
Ant viršaus sudėkite grybus ir svogūnus.
Žingsnis 7
Toliau sluoksniuokite pomidorų griežinėlius ir apibarstykite tarkuotomis bulvėmis.
Žingsnis 8
Paskutinį sluoksnį tolygiai aptepkite grietine ir 35 minutes pašaukite į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 9
Išimkite vištieną iš orkaitės, apibarstykite sūriu ir dėkite atgal į orkaitę 5-7 minutėms, kad sūris išsilydytų ir šiek tiek apkeptų. Patiekalas paruoštas patiekti!
Kategorijos