Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos krūtinėlė su obuoliais
Vištienos krūtinėlės filė be nė gramo riebalų ir angliavandenių yra tinkamos mitybos patiekalų pagrindas. Patiekalą, kurio pagrindinis ingredientas bus švelni vištienos krūtinėlė, galima paįvairinti pridedant vaisių ir padažų. Šiame recepte vištienos filė kartu su obuolių kubeliais kepama terijakio padažo ir medaus mišinyje. Dėl aštraus rytietiško padažo skonio vištienos mėsa bus dar skanesnė, o medus suteiks šiek tiek saldumo. Obuoliai suteiks sulčių, todėl vištienos krūtinėlė bus sultingesnė!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos supjaustykite raudonojo svogūno galvutę pusžiedžiais, tada supjaustykite obuolius vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite medų ir terijakio padažą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Pasiruoškite gilią keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite pusžiedžiais supjaustytą raudonąjį svogūną. Ant viršaus sudėkite vištienos filė gabalėlius ir suberkite džiūvėsėlius. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų. Visus ingredientus sumaišykite.
Žingsnis 4
Po 10 minučių į ingredientus sudėkite kubeliais supjaustytą obuolį, išmaišykite. Kepkite, kol krūtinėlės filė taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Į ingredientus įpilkite medaus ir terijakio padažo mišinio. Išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų ant patiekalo. Virkite dar 5-10 minučių.
Kategorijos