Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos krūtinėlė su obuoliais orkaitėje
Vištienos krūtinėlė visada buvo vienas populiariausių mėsos produktų kulinarijoje. Krūtinėlės filė labai patogi ir lengvai paruošiama, o patiekalų su šiuo ingredientu įvairovė tiesiog stebina! Tinkamai mitybos dietai vištienos krūtinėlę galima virti. Tai gryni baltymai be gramo riebalų ir angliavandenių. Tačiau daug skaniau vištienos krūtinėlę iškepti orkaitėje su obuolių skiltelėmis viduje. Nepamirškite pridėti prieskonių ir prieskoninių žolelių! Traški auksinė grietinės ir sūrio plutelė padaro patiekalą dar patrauklesnį ir gardesnį!
Žingsnis 1
Pasiruoškite švarią pjaustymo lentą. Plonai supjaustykite sūrį ir obuolius, tada supjaustykite vištienos krūtinėlės filė vidutinio dydžio vienodai storais griežinėliais, bet ne iki galo. Filė apačia turi likti vientisa ir neperpjauta.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimo indą. Patepkite jį augaliniu aliejumi ir sudėkite vištienos krūtinėlės filė. Vištieną pagal skonį tolygiai pasūdykite ir pabarstykite pipirais, ant viršaus užberkite prieskonių. Į įpjovas sudėkite plonus obuolių griežinėlius.
Žingsnis 3
Vištienos filė gausiai aptepkite grietine. Jei norite, grietinę galite pakeisti majonezu. Ant viršaus uždėkite plonai supjaustytą sūrį.
Žingsnis 4
Įdėkite formą į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite vištieną 40 minučių. Grietinė ir sūris ant vištienos krūtinėlės filė turi tapti traškia auksine plutele!
Kategorijos