Vištienos krūtinėlė su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Vištienos krūtinėlė su sūriu

Vištienos krūtinėlė yra vienas mėgstamiausių ir dažniausiai naudojamų produktų kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Krūtinėlės filė turi daugybę gaminimo būdų, vienas iš jų - kepti džiūvėsėliuose. Krūtinėlė mirkoma sūryje ir grietinėje. Dėl to ji tampa sultingesnė ir gardesnė! Prieš kepant filė turi būti pamirkyta miltuose, apvoliota kiaušinyje ir dar kartą pamirkyta, bet jau džiūvėsėliuose! Tai užtikrins traškią auksinę plutelę!
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos krūtinėlė su sūriu Žingsnis 1
Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Vištienos krūtinėlė su sūriu Žingsnis 2
Paimkite vištienos krūtinėlę, padarykite horizontalų pjūvį ir perpjaukite filė, kaip parodyta nuotraukoje. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 3

Vištienos krūtinėlė su sūriu Žingsnis 3
Vištienos filė vidų aptepkite grietine ir sudėkite griežinėliais supjaustytą sūrį. Uždenkite filė viršų sūriu.

Žingsnis 4

Vištienos krūtinėlė su sūriu Žingsnis 4
Iš visų pusių apvoliokite kepinį kvietiniuose miltuose.

Žingsnis 5

Vištienos krūtinėlė su sūriu Žingsnis 5
Į atskirą dubenį įmuškite vištos kiaušinį. Pirmiausia įmerkite kotletą į kiaušinį, tada iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.

Žingsnis 6

Vištienos krūtinėlė su sūriu Žingsnis 6
Paimkite gilią keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir kepkite apkeptą vištieną su sūriu iš abiejų pusių po 10-15 minučių. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos