Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos krūtinėlė su vermišeliais
Vištienos filė arba vištienos krūtinėlė yra dietinė mėsa. 100 g jos yra apie 36 % baltymų ir beveik nėra riebalų. Todėl krūtinėlė rekomenduojama sportininkams. Tačiau gamindamos daugelis šeimininkių susiduria su tuo, kad mėsa gaunasi sausa. Kaip to išvengti? Vištienos filė išverdama labai greitai, todėl pagrindinis patarimas - neperkepti. Kepkite mėsos gabalėlius ant didelės ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kad viduje išliktų sulčių, o tada porą minučių troškinkite ant mažos ugnies.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite juos augaliniame aliejuje iš visų pusių 5 minutes.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į vištieną ir kepkite 2-3 minutes. Morkas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į keptuvę su vištiena ir svogūnais ir kepkite dar 2-3 min. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite padažą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į keptuvę su vištiena sudėkite sausus vermišelius ir maišydami kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Užpilkite 300-400 ml vandens ir troškinkite maišydami, kol vanduo išgaruos. Išvirusius vermišelius pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Sudėkite į serviravimo indą.
Kategorijos