Vištienos krūtinėlė su vermišeliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Vištienos krūtinėlė su vermišeliais

Vištienos filė arba vištienos krūtinėlė yra dietinė mėsa. 100 g jos yra apie 36 % baltymų ir beveik nėra riebalų. Todėl krūtinėlė rekomenduojama sportininkams. Tačiau gamindamos daugelis šeimininkių susiduria su tuo, kad mėsa gaunasi sausa. Kaip to išvengti? Vištienos filė išverdama labai greitai, todėl pagrindinis patarimas - neperkepti. Kepkite mėsos gabalėlius ant didelės ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kad viduje išliktų sulčių, o tada porą minučių troškinkite ant mažos ugnies.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
224 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (35 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos krūtinėlė su vermišeliais Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite juos augaliniame aliejuje iš visų pusių 5 minutes.

Žingsnis 2

Vištienos krūtinėlė su vermišeliais Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į vištieną ir kepkite 2-3 minutes. Morkas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į keptuvę su vištiena ir svogūnais ir kepkite dar 2-3 min. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite padažą ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Vištienos krūtinėlė su vermišeliais Žingsnis 3
Į keptuvę su vištiena sudėkite sausus vermišelius ir maišydami kepkite 5-7 minutes.

Žingsnis 4

Vištienos krūtinėlė su vermišeliais Žingsnis 4
Užpilkite 300-400 ml vandens ir troškinkite maišydami, kol vanduo išgaruos. Išvirusius vermišelius pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Sudėkite į serviravimo indą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos