Publikavimo data: 2024-06-13
Vištienos krūtinėlės filė gabalėlis
Vištienos krūtinėlės filė kotletas yra patiekalas, kurį įvertins visi šeimos nariai. Kad mėsa termiškai apdorojant išliktų minkšta, ji dažnai kepama džiūvėsėliuose arba tešloje. Vištienos krūtinėlę geriau vartoti atvėsintą. Galite nusipirkti paruoštos vištienos filė, tačiau daug pigiau paimti krūtinėlę ir supjaustyti ją patiems. Parduotuvėje rinkitės vidutinio dydžio vištienos krūtinėlę, be defektų ir raumenų įtrūkimų. Pernelyg didelės rodo, kad jose yra antibiotikų.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos krūtinėlės filė kotletus. Filė supjaustykite išilgai pluošto maždaug 1 cm storio, nupjaukite šiurkščius kraštus. Uždenkite maistine plėvele ir sumuškite virtuviniu plaktuvu. Stebėkite, kad mėsa nesuplyštų.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrio tešlą. Dubenyje sumaišykite pieną ir kiaušinius, suplakite iki vientisos masės, tada dalimis suberkite miltus, druską ir pipirus. Sudėkite lydytą sūrį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, leiskite jam įkaisti, tada kotletus pamerkite į tešlą. Dėkite ant keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
Kategorijos