Publikavimo data: 2024-01-06
Vištienos krūtinėlės jautienos stroganoff receptas
Jautienos stroganoffas tradiciškai gaminamas iš jautienos arba veršienos. Tačiau mitybos specialistai rekomenduoja raudoną mėsą pakeisti vištiena. Paprastai vištienos krūtinėlė yra sausa mėsa, tačiau jautienos stroganoff padaže ji bus sultinga ir minkšta. Vištienos krūtinėlės jautienos stroganoff su grietinėle puikiai tiks vaikų valgiaraščiui. Ypač skanu mėsą derinti su padažu ir bulvių koše. Patiekalui rinkitės šviežiausią vištienos filė. Receptui skirta grietinėlė turėtų būti vidutinio riebumo, kad padažas būtų sodrus.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Nulupkite svogūną ir česnaką, nuplaukite ir nusausinkite mėsą popieriniais rankšluosčiais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paruoškite vištieną kepti. Nulupkite vištienos filė ir supjaustykite ją plonais griežinėliais. Kadangi vištiena jau yra gana minkšta, jos nereikia plakti plaktuku, kad ji taptų minkšta, kaip tai daroma su jautiena.
Žingsnis 3
Iškepkite vištieną. Tam ant ugnies pastatykite keptuvę ir ištirpinkite sviestą, įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite mėsos kubelius ir kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol įgaus šviesią spalvą. Mėsą maišykite mentele. Kartu su vištienos filė į keptuvę sudėkite paruoštą česnaką. Gvazdikėlių smulkinti nereikia, jos suteiks aromato, o vėliau jas ištrauksite.
Žingsnis 4
Išimkite česnakus iš keptuvės. Supjaustykite svogūną atskirais pusžiedžiais ir pridėkite prie mėsos. Kepkite visą įdarą keptuvėje, kol ingredientai įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 5
Į stiklinę atskirkite vandenį ir miltus. Vanduo turi būti vėsus. Tam reikia paimti 150 ml skysčio ir 2 arbatinius šaukštelius miltų su šlifuokliu.
Žingsnis 6
Supilkite mišinį į keptuvę ir gerai išmaišykite. Šiek tiek sumažinkite kaitrą.
Žingsnis 7
Grietinėlę sumaišykite su paprika, įberkite pipirų ir druskos ir supilkite į keptuvę. Supilkite į keptuvę likusius 100 ml vandens ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Toliau troškinkite patiekalą ant vidutinės ugnies. Mėsa turėtų suminkštėti, o padažas sutirštėti. Baigdami troškinti patiekalą, išvirkite.
Žingsnis 8
Gardinkite apetitą žadinantį auksinės spalvos vištienos filė jautienos stroganoffą šviežiomis aromatinėmis žolelėmis. Patiekalas puikiai dera su bulvių koše. Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, 20-25 min. Paruoškite bulvių košę ir paskaninkite ją sviestu. Patiekalą patiekti karštą.
Kategorijos