Publikavimo data: 2024-06-24
Vištienos krūtinėlės Kijevo stiliaus kotletas
Kijevo stiliaus kotletų receptą iš tiesų nėra sunku paruošti, tačiau tam reikia laiko. Tačiau paruoštas patiekalas toks skanus, kad patiks visiems. Rekomenduojama juos valgyti iškeptus, kai viduje esantis sviestas yra ištirpęs ir karštas.
Žingsnis 1
Susmulkinkite žoleles ir česnakus. Įmaišykite juos į sviestą, kad gautųsi vientisas mišinys, pasūdykite. Ant folijos ar celofano iškočiokite dešros pavidalo mišinį, suvyniokite ir įdėkite į šaldiklį 30 minučių.
Žingsnis 2
Krūtinėlę supjaustykite išilgai skaidulų, bet ne iki galo, ir išskleiskite. Taip gausite vištienos krūtinėlės lakštą. Šią operaciją pakartokite su antrąja krūtinėle.
Žingsnis 3
Dubenyje arba lėkštėje suplakite kiaušinius.
Žingsnis 4
Kai sviestas užšaldomas šaldiklyje, nuo dešros nupjaukite gabalėlį sviesto ir suvyniokite jį į vištienos krūtinėlės "lakštą".
Žingsnis 5
Gautą krūtinėlės "rutuliuką" pamirkykite miltuose, tada panardinkite į kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Šią procedūrą kartokite 3 kartus, kol būsimas kotletas gerai apskrus iš visų pusių. Tai svarbu, nes sviestas gali ištekėti.
Žingsnis 6
Kepkite kotletus iš abiejų pusių keptuvėje su dideliu kiekiu aliejaus kelias minutes, kol jie įgaus auksinę spalvą. Tada dėkite juos į orkaitę, kad baigtų kepti viduje 15 minučių 180 °C temperatūroje.
Kategorijos