Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos krūtinėlės sultinys su kiaušiniu
Puiki nuobodžios sriubos alternatyva. Karštas patiekalas pietums.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Ant viryklės pastatykite puodą su dviem litrais šalto vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį suberkite lauro lapus, druską ir pipirų grūdelius. Nuleiskite vištienos krūtinėlę, kai vanduo užvirs, nuo sultinio paviršiaus nuimkite putas, jei jų atsiranda. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 30 min.
Žingsnis 3
Kol vištienos krūtinėlė verda, išvirkite kietai virtus kiaušinius.
Žingsnis 4
Kietai virtus kiaušinius panardinkite į labai šaltą vandenį, kad būtų galima geriau nulupti lukštus. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Virtos vištienos krūtinėlės mėsą supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais.
Žingsnis 5
Pagal skonį paragaukite vištienos sultinio, ar yra druskos. Jei reikia, įberkite druskos. Supilkite sultinį į lėkštes su kiaušiniu ir mėsa.
Kategorijos