Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos kukuliai pomidorų ir grietinės padaže su grikiais
Puikus paprastų ingredientų receptas. Kukuliai gaunasi sultingi, o pomidorų ir grietinės padažas labai skanus ir aromatingas.
Žingsnis 1
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir mėgstamų prieskonių. Viską gerai išmaišykite (jei masė pasirodys per skysta, galite įberti 1-2 šaukštus miltų).
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite pomidorą (galite naudoti pomidorų tyrę), svogūną ir česnaką.
Žingsnis 3
Nuplaukite grikius ir suberkite juos į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite grikius, kaip nurodyta ant pakuotės, maišydami.
Žingsnis 4
Suformuokite nedidelius mėsos kukulius.
Žingsnis 5
Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos (ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinės ugnies).
Žingsnis 6
Sumažinkite ugnį, sudėkite svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol mėsos kukuliai suminkštės.
Žingsnis 7
Sudėkite supjaustytus pomidorus ir troškinkite po dangčiu, kol suminkštės.
Žingsnis 8
Kai pomidorai jau išvirs, įpilkite kečupo (arba 0,5 šaukšto pomidorų pastos) ir grietinės, gerai išmaišykite ir dar 5 minutes troškinkite uždengę dangčiu. Jei padažas per tirštas, galima įpilti 30-50 ml verdančio vandens. Tuo metu grikiai jau turėtų būti paruošti.
Kategorijos