Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos kukuliai su mandarinų ir šviežių čiobrelių marinatu
Atrodytų, kas gali būti geriau pažįstama nei mėsos kukuliai? Šis patiekalas visiems pažįstamas nuo vaikystės ir nuo seno yra mūsų gimtasis patiekalas. Tačiau, pasak "Didžiosios kulinarijos enciklopedijos", žodis "mėsos kukuliai" yra iškraipytas tiurkų kalbos žodis "kufta", kuris pas mus atkeliavo iš moldavų kalbos. Šiandien siūlome jums vištienos kukulėlių su mandarinų ir šviežių čiobrelių marinatu receptą - tikrai žiemišką patiekalą su Provanso prieskoniu.
Žingsnis 1
Nulupkite mandarinus ir pašalinkite kauliukus.
Žingsnis 2
Sudėkite mandarinus į gilų dubenį. Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite ir pašalinkite čiobrelių šakeles. Viską sudėkite į mandarinus
Žingsnis 3
Viską suplakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į maltą mėsą įmuškite 1 vištos kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 5
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus ir sudėkite į formą. Užpilkite paruoštu marinatu.
Žingsnis 6
Kepkite mėsos kukulius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
Žingsnis 7
Vištienos kukuliai su mandarinų ir imbiero padažu paruošti.
Kategorijos