Publikavimo data: 2024-06-13
Vištienos kumpio kotletas
Įspūdingą gurmanišką patiekalą galima paruošti iš paprastų veršienos kotletų. Pieniška veršiena yra pakankamai minkšta, kad žalią mėsą būtų galima suvynioti į nedidelius ritinėlius su apetitą žadinančiu ir sotu įdaru viduje. Įdarui idealiai tinka švelnus vištienos kumpis ir kietojo sūrio griežinėliai. Vištienos kumpio kotletai, apkepti džiūvėsėliuose ir dideliame kiekyje aliejaus, taps tikra šventinio stalo puošmena arba paįvairins kasdienį valgiaraštį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite veršieną iki 1-1,5 cm storio kepsniais. Prieš įdėdami į polietileninį maišelį, kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių išmuškite mediniu plaktuku. Mėsą iš abiejų pusių įtrinkite druska, pipirais ir pabarstykite Provanso žolelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Vištienos kumpį ir parmezaną supjaustykite plonais griežinėliais. Nedideliame dubenėlyje plaktuvu iki vištos kiaušinius suplakite iki vientisos masės. Į kitus du dubenėlius atskirai supilkite džiūvėsėlius ir miltus.
Žingsnis 3
Apkepkite kumpio kotletus. Ant kiekvieno kotleto uždėkite po porą kumpio ir sūrio griežinėlių, susukite kotletus į glaudžius ritinėlius, jei reikia, suriškite virvele. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Suktinukus iš pradžių apvoliokite miltuose, paskui kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose. Vištienos kumpio kotletus kepkite augaliniame aliejuje, kol jie taps auksinės spalvos, apverskite, kad suktinukai būtų apkepti iš visų pusių.
Kategorijos