Publikavimo data: 2024-06-23
Vištienos kumpis cholodets
Cholodecas - vietinis rusų patiekalas, atsiradęs senovės Rusijoje ir nuo to laiko nepraradęs populiarumo. Jį gaminame per didžiąsias šventes ir šeimos vakarus, nes jo skonis bėgant metams nenusibosta. O mūsų mėgstamo šaltibarščių patiekalo receptas perduodamas iš kartos į kartą. Šaltibarščius galima gaminti ne tik iš kiaulienos ar jautienos, bet ir iš vištienos. Jis bus mažiau riebus ir sveikesnis.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą šaltame vandenyje. Vištienos šlauneles panardinkite į šaltą vandenį ir iš karto pasūdykite. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Į puodą sudėkite svogūną, česnaką ir morkas. Palikite virti ant silpnos ugnies 4 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite atsargas. Išvirtą sultinį atvėsinkite ir kelis kartus perkoškite. Želatiną atskieskite trupučiu vandens ir įpilkite į sultinį. Palikite 10 minučių, kad prisitrauktų.
Žingsnis 3
Paruoškite kumpio šaltibarščius. Atvėsusią mėsą ir morkas supjaustykite griežinėliais. Sudėkite juos į šaltibarščių formeles ir užpilkite sultiniu. Įberkite petražolių. Atvėsinkite 1 valandą ir įdėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
Kategorijos