Publikavimo data: 2024-05-19
Vištienos makaronai wok
Wok makaronai yra bene populiariausias Azijos greito maisto patiekalas. Šio patiekalo istorija siekia kelis tūkstančius metų, o iš pradžių "wok" buvo ne patiekalas, o tik kūgio formos keptuvė, ant kurios galima labai greitai išvirti makaronus.
Žingsnis 1
Į keptuvę storu dugnu (arba wok keptuvę, jei turite) įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką. Kepkite juos nuolat maišydami, kol lengvai apskrus. Tada į keptuvę sudėkite likusias daržoves ir filė. Maišydami kepkite, kol mėsa pradės ruduoti. Po to į keptuvę įpilkite pusę puodelio vandens ir sojų padažo. Išmaišykite visus ingredientus ir uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite maišydami, kol daržovės suminkštės, o padažas sutirštės. Jei reikia, keptuvės turinį galite pasūdyti.
Žingsnis 2
Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Vėliau makaronus nusausinkite, kad nuvarvėtų vandens perteklius. Makaronų plauti nereikia. Tada makaronus sudėkite į keptuvę su troškintomis daržovėmis ir vištiena, viską gerai išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 3-4 minutes. Paragaukite makaronus, jei reikia, įberkite į patiekalą šiek tiek daugiau druskos, tada dar kartą išmaišykite.
Kategorijos