Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos makaronų sriuba
Neįsivaizduoju pietų be pirmojo patiekalo, todėl šią sriubą gaminu labai dažnai. Ji yra sodraus skonio ir labai lengvai paruošiama. Mano vaikai su malonumu ją valgo.
Žingsnis 1
Vištieną užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant ugnies atidarytu dangčiu. Kai vanduo užvirs, virkite vištieną apie 5 minutes, nupurtykite putas, nusausinkite, nuplaukite puodą ir vištieną. Vištieną užpilkite šaltu vandeniu, įberkite druskos ir užvirinkite. Nugriebtuvu pašalinkite putas. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite apie 30 minučių.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite 15-20 minučių, kad išsiskirtų krakmolo perteklius.
Žingsnis 3
Paruoškite mišrainę: karštoje keptuvėje apkepkite smulkiai supjaustytas morkas ir svogūnus ir išspauskite česnaką. Kepkite, kol taps lengvai auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Išimkite virtą vištieną ir padėkite ją į atskirą lėkštę. Į sultinį sudėkite bulves, užvirinkite, vėl sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių.
Žingsnis 5
Po 10 minučių į sultinį sudėkite kepsnį ir troškinkite dar 10 minučių. Sudėkite makaronus ir troškinkite 5 minutes. Į puodą sudėkite smulkiai supjaustytus vištienos krūtinėlės gabalėlius.
Žingsnis 6
Išjunkite ugnį ir į sriubą suberkite smulkintus krapus.
Kategorijos