Publikavimo data: 2024-03-25
Vištienos maltos mėsos kotletai su grybais orkaitėje
Rusijoje kotletas yra apvalus maltos mėsos patiekalas. Tačiau kitose šalyse kotletas yra kepta mėsa su kaulu. Patiekalo pavadinimas pas mus atkeliavo iš Prancūzijos: "cotelette" prancūziškai reiškia "šonkauliukas". Pavadinimas įsitvirtino pas mus, tačiau patiekalas tapo visiškai kitoks. Kotletus mėgsta daugelis žmonių, nes jie sotūs ir lengvai paruošiami.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite keptus grybus. Sudėkite grybus, džiūvėsėlius ir kiaušinį į maltą mėsą. Kruopščiai išmaišykite. Pagal skonį įberkite prieskonių ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Iš maltos mėsos suformuokite kotletus ir kepkite juos keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Iškeptus kotletus perkelkite į formą ir 15-20 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos