Vištienos maltos mėsos kotletai su grybais orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Vištienos maltos mėsos kotletai su grybais orkaitėje

Rusijoje kotletas yra apvalus maltos mėsos patiekalas. Tačiau kitose šalyse kotletas yra kepta mėsa su kaulu. Patiekalo pavadinimas pas mus atkeliavo iš Prancūzijos: "cotelette" prancūziškai reiškia "šonkauliukas". Pavadinimas įsitvirtino pas mus, tačiau patiekalas tapo visiškai kitoks. Kotletus mėgsta daugelis žmonių, nes jie sotūs ir lengvai paruošiami.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos maltos mėsos kotletai su grybais orkaitėje Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite keptus grybus. Sudėkite grybus, džiūvėsėlius ir kiaušinį į maltą mėsą. Kruopščiai išmaišykite. Pagal skonį įberkite prieskonių ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 2

Vištienos maltos mėsos kotletai su grybais orkaitėje Žingsnis 2
Iš maltos mėsos suformuokite kotletus ir kepkite juos keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 3

Vištienos maltos mėsos kotletai su grybais orkaitėje Žingsnis 3
Iškeptus kotletus perkelkite į formą ir 15-20 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos