Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos maltos mėsos kotletai su pienu ir grybais
Kotletai, įdaryti grybais, laikomi tradiciniu baltarusišku patiekalu, liaudiškai vadinamu zutsy. Originaliai šis patiekalas gaminamas iš miško grybų, tačiau virėjai ėmė eksperimentuoti ir nusprendė vietoj jų įdėti pievagrybių. Patiekalo skonis išliko puikus, o kotletai sultingi ir minkšti.
Žingsnis 1
Supilkite pieną ant duonos ir palikite mirkti apie 20 minučių, kol duona visiškai įsigers. Jei liko šiek tiek pieno, tai nieko baisaus, vėliau jį galėsite tiesiog įpilti į mišinį.
Žingsnis 2
Tuo tarpu susmulkinkite grybus ir supjaustykite dalį svogūno kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje pirmiausia 2-3 minutes pakepinkite svogūną, tada sudėkite grybus. Kepkite, kol išsiskirs visas skystis.
Žingsnis 3
Kol grybai kepa, atskirkite vištieną ir jos mėsą sumalkite mėsmale, kad gautųsi malta mėsa. Kartu su ja, taip pat per mėsmalę, sukite dalį svogūnų, česnakų ir piene išmirkytos duonos. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite.
Žingsnis 4
Iš maltos mėsos padarykite kotletus. Į mėsos sluoksnį įdėkite 1 arbatinį šaukštelį virtų keptų grybų ir suformuokite ovalų kotletą. Jei norite, prieš kepdami galite jį pamirkyti miltuose.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir leiskite jam įkaisti. Perkelkite kotletus į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos.
Kategorijos