Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos maltos mėsos troškinys su kopūstais ir ryžiais
Vištienos maltinukų troškinys su kopūstais ir ryžiais yra rusų virtuvės patiekalas. Daugeliui jis primena kopūstų faršo skonį, nes tai vienas ir tas pats patiekalas. Anksčiau tai buvo vienas ir tas pats patiekalas, kol vienas iš virėjų nusprendė supaprastinti savo gyvenimą ir viską sujungti į vieną ir tiesiog iškepti. Jis pavadino tai troškiniu. Pasirodė labai skanu ir jo svečiams patiko. Nuo tada šis patiekalas ėmė plisti po visą Rusiją, o vėliau ir po užsienį.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį karštoje keptuvėje, kol taps skaidrus. Susmulkinkite kopūstus. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius, kopūstus ir prieskonius.
Žingsnis 2
Kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite į jį faršą. Išlyginkite. Sumaišykite pomidorų pastą su sultiniu ir prieskoniais. Supilkite į formą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos