Vištienos mėsainis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Vištienos mėsainis

Vištienos boujenina yra puiki dešros alternatyva, taip pat puikus šalto užkandžio variantas. Šis patiekalas yra sveikas ir maistingas, nes mėsa ne kepama, o kepama orkaitėje. Namuose kepta vištienos krūtinėlė boujenina folijoje gaunasi minkšta ir aromatinga. Galite imti paukščio filė arba krūtinėlę, tačiau mėsa turi būti šviežia: elastingos struktūros, rausvos spalvos, su plona odele ir lengvu mėsos kvapu.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
22 g
Riebalai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos mėsainis Žingsnis 1
Įtrinkite vištieną prieskoniais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite druską, juoduosius pipirus, papriką ir raudonėlį. Vištieną kruopščiai įtrinkite mišiniu ir palikite 5-10 minučių.

Žingsnis 2

Vištienos mėsainis Žingsnis 2
Mėsą lengvai apkepkite. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Kepkite vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių ant stiprios ugnies, kol apskrus (2-3 min.).

Žingsnis 3

Vištienos mėsainis Žingsnis 3
Paruoškite vištieną kepimui. Iškeptą krūtinėlę dėkite ant folijos ir apibarstykite smulkintu česnaku. Ant viršaus supilkite aliejų, kuriame kepė vištiena, ir foliją suvyniokite į voką.

Žingsnis 4

Iškepkite vištieną. Vištienos krūtinėlę įdėkite į karščiui atsparią formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje, o paskui 10 minučių 120 laipsnių temperatūroje. Vištienos krūtinėlė boujenina turi troškintis ir įsigerti prieskonių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos