Publikavimo data: 2024-05-19
Vištienos mėsainis
Vištienos boujenina yra puiki dešros alternatyva, taip pat puikus šalto užkandžio variantas. Šis patiekalas yra sveikas ir maistingas, nes mėsa ne kepama, o kepama orkaitėje. Namuose kepta vištienos krūtinėlė boujenina folijoje gaunasi minkšta ir aromatinga. Galite imti paukščio filė arba krūtinėlę, tačiau mėsa turi būti šviežia: elastingos struktūros, rausvos spalvos, su plona odele ir lengvu mėsos kvapu.
Žingsnis 1
Įtrinkite vištieną prieskoniais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite druską, juoduosius pipirus, papriką ir raudonėlį. Vištieną kruopščiai įtrinkite mišiniu ir palikite 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Mėsą lengvai apkepkite. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Kepkite vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių ant stiprios ugnies, kol apskrus (2-3 min.).
Žingsnis 3
Paruoškite vištieną kepimui. Iškeptą krūtinėlę dėkite ant folijos ir apibarstykite smulkintu česnaku. Ant viršaus supilkite aliejų, kuriame kepė vištiena, ir foliją suvyniokite į voką.
Žingsnis 4
Iškepkite vištieną. Vištienos krūtinėlę įdėkite į karščiui atsparią formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje, o paskui 10 minučių 120 laipsnių temperatūroje. Vištienos krūtinėlė boujenina turi troškintis ir įsigerti prieskonių.
Kategorijos