Vištienos paprikašas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištienos paprikašas

Paprikašas - tai vengriškas patiekalas, kuris dabar vis labiau populiarėja restoranuose. Kai pamačiau jį viename Uralų restorane, nusprendžiau jį pagaminti ir aš, todėl dalinuosi receptu su jumis.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (31 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos paprikašas Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite pailgais gabalėliais.

Žingsnis 2

Vištienos paprikašas Žingsnis 2
Krūtinėlę apkepkite truputį augaliniame aliejuje, kol lengvai apskrus. Perkelkite į bet kokį indą.

Žingsnis 3

Vištienos paprikašas Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, pakepinkite augaliniame aliejuje, kol svogūnas taps skaidrus.

Žingsnis 4

Vištienos paprikašas Žingsnis 4
Papriką supjaustykite griežinėliais ir pridėkite prie svogūnų. Kepkite kartu 5 minutes.

Žingsnis 5

Vištienos paprikašas Žingsnis 5
Pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais, jei jie nelupti, pašalinkite odelę. Sudėkite į keptuvę su sultimis ir šaukštu pomidorų pastos, išmaišykite ir troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 6

Vištienos paprikašas Žingsnis 6
Sudėkite vištieną, druską, papriką, maltus pipirus ir maltą aitriąją papriką, kad būtų aštriau. Viską išmaišykite. Užvirkite uždengę dangčiu ir virkite dar 20 minučių.

Žingsnis 7

Vištienos paprikašas Žingsnis 7
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir miltus iki vientisos masės.

Žingsnis 8

Vištienos paprikašas Žingsnis 8
Į keptuvę supilkite grietinę ir išmaišykite. Troškinkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos