Vištienos paštetas su lydytu sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištienos paštetas su lydytu sūriu

Vištienos paštetas su lydytu sūriu gaunamas labai apetitiškas, švelnios struktūros ir kreminio skonio. Tokio pašteto skonį galima keisti įdedant grietinėlės arba sviesto, virtų kiaušinių, graikinių riešutų ir įvairių prieskonių. Sumuštinius su vištienos paštetu galima papildyti virtais kiaušiniais, saulėje džiovintais pomidorais arba marinuotais agurkais. Toks paštetas tinka su rugine ir balta duona, šviežių daržovių salotomis, taip pat puikiai papildo pirmuosius patiekalus.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos paštetas su lydytu sūriu Žingsnis 1
Morkas ir salierus supjaustykite stambiais gabalėliais. Vištienos šlauneles sudėkite į puodą su šaltu vandeniu. Kai vanduo užvirs, nuimkite putas ir sudėkite daržoves. Vištieną virkite, kol išvirs, pagal skonį įberkite druskos. Išimkite šlauneles ir daržoves iš puodo, tada perkoškite 150 mililitrų sultinio.

Žingsnis 2

Vištienos paštetas su lydytu sūriu Žingsnis 2
Atvėsusią mėsą atskirkite nuo kaulų. Tada sumalkite daržoves, mėsą ir lydytą sūrį blenderiu iki pastos konsistencijos. Į gautą masę palaipsniui įpilkite perkoštą sultinį, tada pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Paruoštą paštetą palikite šaldytuve 3-8 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, morkų sezonas, paukštienos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, morkų paštetai

Kategorijos