Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos paštetas su lydytu sūriu
Vištienos paštetas su lydytu sūriu gaunamas labai apetitiškas, švelnios struktūros ir kreminio skonio. Tokio pašteto skonį galima keisti įdedant grietinėlės arba sviesto, virtų kiaušinių, graikinių riešutų ir įvairių prieskonių. Sumuštinius su vištienos paštetu galima papildyti virtais kiaušiniais, saulėje džiovintais pomidorais arba marinuotais agurkais. Toks paštetas tinka su rugine ir balta duona, šviežių daržovių salotomis, taip pat puikiai papildo pirmuosius patiekalus.
Žingsnis 1
Morkas ir salierus supjaustykite stambiais gabalėliais. Vištienos šlauneles sudėkite į puodą su šaltu vandeniu. Kai vanduo užvirs, nuimkite putas ir sudėkite daržoves. Vištieną virkite, kol išvirs, pagal skonį įberkite druskos. Išimkite šlauneles ir daržoves iš puodo, tada perkoškite 150 mililitrų sultinio.
Žingsnis 2
Atvėsusią mėsą atskirkite nuo kaulų. Tada sumalkite daržoves, mėsą ir lydytą sūrį blenderiu iki pastos konsistencijos. Į gautą masę palaipsniui įpilkite perkoštą sultinį, tada pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Paruoštą paštetą palikite šaldytuve 3-8 valandoms.
Kategorijos