Publikavimo data: 2024-03-30
Vištienos pastorma
Norint paragauti šio Niujorko žydų patiekalo, nebūtina vykti į JAV. Iš pradžių išrastas kaip mėsos konservavimo būdas, dabar pastormos receptas yra populiarus Niujorko kavinių užkandis. Labiausiai paplitęs vištienos pastorma valgymo būdas išlieka sumuštinis. Tačiau vištienos pastorma taip pat galima dėti į picą, pitą arba patiekti plonais griežinėliais kaip atskirą užkandį. Šis žingsnis po žingsnio aprašytas receptas parodys, kaip pasigaminti pastorma iš filė namuose.
Žingsnis 1
Pasirinktą mėsą reikia pamirkyti piene su druska ir palikti 2,5 valandos šaldytuve.
Žingsnis 2
Augaliniame aliejuje sumaišykite raudonuosius ir juoduosius pipirus, vištienos prieskonius, papriką ir smulkintą česnaką. Pamirkytas filė nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kruopščiai ir sandariai sutvirtinkite filė puseles virvele, gautą suktinuką aptepkite marinatu ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite vištieną į kepimo formą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms. Kai pastorma visiškai atvės, nuimkite siūlus ir supjaustykite mėsą griežinėliais.
Kategorijos