Publikavimo data: 2025-08-16
Vištienos ryžių sriuba su sūriu ir marinuotais agurkais
Visiems sriubų mėgėjams siūlome nuostabų originalios, skanios vištienos ryžių sriubos su sūriu ir marinuotais agurkais receptą. Gausiame mėsos sultinyje sultingi vištienos gabaliukai, svogūnai ir morkos, nedideli bulvių kubeliai, derinami su maloniu raugintų agurkų skoniu ir subtiliu kreminiu sūrio skoniu. Sriuba gaunasi švelni, kvapni ir skani.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, sudėkite kumpį, užvirinkite, nugriebkite putas, šiek tiek pasūdykite ir virkite 30 minučių. Išimkite kumpį, atvėsinkite, nulupkite odą, atskirkite mėsą nuo kaulų, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite atgal į sultinį.
Žingsnis 2
Į verdantį sultinį sudėkite ryžius, kubeliais supjaustytas bulves ir virkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Per tą laiką paruoškite kepsnį. Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, apkepkite stambiai tarkuotas morkas ir nedideliais gabalėliais supjaustytus svogūnus, kol apskrus.
Žingsnis 3
Į puodą sudėkite virtą kepsnį, kubeliais supjaustytus marinuotus agurkus ir vidutiniškai tarkuotą lydytą sūrį. Sriubą virkite dar 6-7 minutes, nuolat maišydami, nes pridėjus lydyto sūrio jis gali "išbėgti". Išjunkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir palikite sriubą 15 minučių pastovėti.
Kategorijos