Publikavimo data: 2024-03-26
Vištienos širdelės grietinės ir garstyčių padaže
Mažos, bet tokios naudingos vištienos širdelės. Viena širdelė sveria apie 25 gramus, tačiau šiuose 25 gramuose yra daug geležies, kuri teigiamai veikia kraujodarą ir neleidžia išsivystyti mažakraujystei. Be geležies, širdelėse yra daug nepakeičiamųjų aminorūgščių, t. y. aminorūgščių, kurių mūsų organizmo ląstelės nesintetina, todėl jų galima gauti tik iš išorės.
Žingsnis 1
Gerai įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir maišydami kepkite vištienos širdeles ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Į keptuvę supilkite grietinę ir garstyčias.
Žingsnis 3
Į širdis suberkite smulkiai supjaustytą česnaką, druskos, maltų juodųjų pipirų ir žolelių pagal skonį.
Žingsnis 4
Kruopščiai sumaišykite ingredientus ir 20 minučių troškinkite širdis uždengę dangčiu ant silpnos ugnies. Nepamirškite patiekalo pamaišyti.
Žingsnis 5
Širdis patiekite papuoštas šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos