Vištienos širdelės grietinės ir garstyčių padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Vištienos širdelės grietinės ir garstyčių padaže

Mažos, bet tokios naudingos vištienos širdelės. Viena širdelė sveria apie 25 gramus, tačiau šiuose 25 gramuose yra daug geležies, kuri teigiamai veikia kraujodarą ir neleidžia išsivystyti mažakraujystei. Be geležies, širdelėse yra daug nepakeičiamųjų aminorūgščių, t. y. aminorūgščių, kurių mūsų organizmo ląstelės nesintetina, todėl jų galima gauti tik iš išorės.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
205 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Garstyčios
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos širdelės grietinės ir garstyčių padaže Žingsnis 1
Gerai įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir maišydami kepkite vištienos širdeles ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Vištienos širdelės grietinės ir garstyčių padaže Žingsnis 2
Į keptuvę supilkite grietinę ir garstyčias.

Žingsnis 3

Vištienos širdelės grietinės ir garstyčių padaže Žingsnis 3
Į širdis suberkite smulkiai supjaustytą česnaką, druskos, maltų juodųjų pipirų ir žolelių pagal skonį.

Žingsnis 4

Vištienos širdelės grietinės ir garstyčių padaže Žingsnis 4
Kruopščiai sumaišykite ingredientus ir 20 minučių troškinkite širdis uždengę dangčiu ant silpnos ugnies. Nepamirškite patiekalo pamaišyti.

Žingsnis 5

Vištienos širdelės grietinės ir garstyčių padaže Žingsnis 5
Širdis patiekite papuoštas šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos