Publikavimo data: 2024-06-15
Vištienos širdelės su svarainiais
Dažnai iš subproduktų galima pagaminti tokius skanius ir neįprastus patiekalus, kad jie nustelbia net brangiausią jautienos nugarinę. Pavyzdžiui, vištienos širdeles galima greitai paruošti kartu su šviežiomis svarainių skiltelėmis, pakepinti keptuvėje kartu su svogūnais ir prieskoniais, o tada troškinti švelniame grietinėlės padaže. Kietos, saldžiarūgštės svarainiai suteiks širdims sodrų vaisių skonį, bet užtat jie įsigers į grietinėlės padažą ir taps daug minkštesni.
Žingsnis 1
Apkepkite vištienos širdeles. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite vištienos širdeles. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, raudonėlio ir rozmarino. Kepkite širdeles su prieskoniais nuolat maišydami ant didelės ugnies apie 6-7 min.
Žingsnis 2
Sudėkite daržoves, svarainius ir grietinėlę. Į vištienos širdeles sudėkite svarainių griežinėlius ir išmaišykite. Kepkite svarainius su širdelėmis 5-6 minutes, tada sudėkite svogūnų griežinėlius ir smulkintą česnaką. Supilkite į keptuvę grietinėlę, užvirinkite ir iškart sumažinkite ugnį iki mažos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite 20 minučių.
Kategorijos