Publikavimo data: 2024-06-13
Vištienos širdies kotletas
Vištienos kotletai paprastai gaminami iš filė ar net šlaunelių, tačiau skanius ir originalius kotletus galima pagaminti ir iš vištienos šalutinių produktų, pavyzdžiui, vištienos širdelių. Šie nedideli, švelnūs kotletai, apkepti džiūvėsėliuose, yra naudingi siekiant paįvairinti kasdienę mitybą, nes vištienos širdelėse yra daug mikroelementų ir B grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Paruoškite širdis. Vištienos širdeles sudėkite ant darbastalio, uždenkite maistine plėvele ir švelniai iš abiejų pusių išmuškite plaktuvu. Kiekvieną širdelės gabalėlį iš abiejų pusių pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Nedideliame dubenėlyje šakute suplakite vištienos kiaušinius. Į plokščią lėkštę supilkite džiūvėsėlius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną širdelės kotletą iš abiejų pusių pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Kategorijos