Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos skrandžiai grietinės padaže
Vištienos skrandukus labai patogu ir ekonomiška įtraukti į visos šeimos racioną. Juk jie yra daug pigesni už vištieną ir savo sudėtimi nėra prastesni, nes baltymų vištienos skrandžiuose yra pusantro karto daugiau nei mėsoje. Be to, vištienos skrandžiuose labai daug geležies, kalio, magnio, B grupės vitaminų, kurie būtini medžiagų apykaitai normalizuoti. Kad vištienos skrandukai būtų daug skanesni ir švelnesni, troškinkite juos grietinėje pagal šį receptą.
Žingsnis 1
Vištienos skrandukus supjaustykite pagal savo skonį, galite supjaustyti vidutinio dydžio griežinėliais arba visai nepjaustyti ir palikti sveikus. Nuluptą svogūną ir morkas susmulkinkite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Ant kaitlentės pastatykite 2 keptuves, supilkite į jas augalinį aliejų ir įkaitinkite. Vienoje keptuvėje apkepkite susmulkintus svogūnus ir morkas, reguliariai maišykite daržoves, kepkite neilgai, apie 5 minutes, kad svogūnai taptų skaidrūs. Į antrąją keptuvę sudėkite paruoštus vištienos skrandukus ir kepkite juos reguliariai apverčiant, kepkite ne visą skrandukų porciją, o lygiomis dalimis. Kepkite skrandukus 10 minučių, tada užpilkite juos verdančiu vandeniu ir troškinkite apie 45 minutes.
Žingsnis 3
Troškintus vištienos skrandukus sudėkite į keptuvę su keptomis daržovėmis, patiekalą pasūdykite ir papipirinkite, tada ingredientus gerai išmaišykite. Patiekalą troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Tada į vištienos skrandukus su daržovėmis supilkite paruoštą grietinę ir troškinkite dar 15 minučių. Jei patiekalas tirštėja, galite jį atskiesti sultiniu, kuriame virė skrandukai. Jei reikia, įberkite druskos, pipirų, smulkintų žolelių ir trinto česnako. Troškinkite dar kelias minutes ir patiekite.
Kategorijos