Publikavimo data: 2024-06-13
Vištienos skrandžio kotletas
Šalutiniai produktai dabar yra labai paklausūs tarp vartotojų. Tačiau taip buvo ne visada. Pavyzdžiui, ilgą laiką Europoje subproduktai buvo laikomi antrarūše mėsa ir atitekdavo vargšams. Napoleonas Bonapartas kategoriškai atsisakė visų vištienos patiekalų, taip pat ir dėl to, kad vaikystėje dažnai padėdavo motinai pjaustyti viščiukus. Liaudiški receptai iš vištienos subproduktų laikui bėgant įsitvirtino pasaulio kulinarijoje. Paruoškite vištienos skrandukų gabalėlių ir įsitikinkite ypatingu šio patiekalo skoniu bei maistine verte.
Žingsnis 1
Paruoškite subproduktus. Vištienos skrandukus sudėkite į maišelį, gerai apskrudinkite iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Suberkite miltus. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus su vištienos skrandukais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Pamerkite pjaustytus vištienos skrandukus į tešlą ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos