Publikavimo data: 2025-08-19
Vištienos šlaunelė padaže su bulvių koše
Vakarienei paruoškite keptą vištieną ir bulvių košę. Šis derinys bus abipusiai naudingas. Švelni, orui laidi bulvių košė ir apetitą žadinanti vištiena su traškia plutele - tiesiog pirštus laižantis! Pomidorų padažas su keptais svogūnais puikiai papildo patiekalą ir pabrėžia vištienos skonį. Šiame recepte naudojami paprasčiausi ingredientai. Patiekalui paruošti reikės 20 minučių aktyvaus gaminimo laiko. Na, o kol vištiena kepa ir bulvių košė verda, galite išgerti arbatos arba pasiruošti daržovių salotų.
Žingsnis 1
Įtrinkite vištienos šlaunelę druska ir juodaisiais pipirais.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite vištieną po 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos, ant didelės ugnies. Laikinai perkelkite vištieną į lėkštę, sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Tame pačiame aliejuje, kuriame kepė vištiena, 5 min. pakepinkite svogūnus. Svogūnai turi tapti minkšti ir auksinės spalvos. Į keptuvę įpilkite 100 ml vandens, sudėkite pomidorų pastą, druską ir juoduosius pipirus. Išmaišykite. Į keptuvę (į padažą) sudėkite vištieną ir uždenkite dangčiu. Kepkite šlaunelę 20 minučių, kol iškeps.
Žingsnis 3
Tuo tarpu sutrinkite bulves. Bulves supjaustykite atsitiktiniais kubeliais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir druska. Dėkite bulves ant viryklės ir virkite 15 minučių, kol suminkštės. Iš virtų bulvių nukoškite sultinį. Supilkite 50 ml šilto pieno ir įdėkite 20 g sviesto.
Žingsnis 4
Viską gerai sutrinkite, kol sutrinsite. Pagal skonį pasūdykite košę ir išmaišykite. Jei tyrė per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pieno.
Žingsnis 5
Į lėkštę sudėkite bulvių košę, o šalia jos - vištienos šlaunelę. Ant viršaus užpilkite keptuvės padažo ir papuoškite smulkintomis žolelėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos