Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos šlaunelė su mandarinais ir čiobreliais rankovėje
Čiobreliai, česnakai ir mandarinai šią keptą vištienos krūtinėlę paverčia tikru šventinio meniu šedevru. Patrauklų aromatą ir sultingą, ryškų skonį įsimins visi jūsų svečiai. Tai patiekalas, kuris yra ir aštraus, gausaus prieskonių skonio, ir minkštas bei švelnus. Tokios neįtikėtinos paukštienos ruošimo paslaptis yra ta, kad ji iš pradžių kepama ant viryklės, o paskui orkaitėje. Be to, ji nėra per daug išdžiovinama.
Žingsnis 1
Mandarinus supjaustykite žiedais, smulkiai sutarkuokite česnaką ir susmulkinkite dalį žolelių, palikdami vieną šakelę.
Žingsnis 2
Vištieną su mandarinais, česnakais, prieskoninėmis žolelėmis, pipirais ir druska palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 3
Paukštį lengvai apkepkite ant vidutinės ugnies ir alyvuogių aliejaus. Kepkite 20-30 minučių, kol lengvai paruduos.
Žingsnis 4
Į rankovę įdėkite paukštį, sudėkite mandarinus ir čiobrelių šakelę. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių, kol paruduos ir taps traškūs.
Žingsnis 5
Vištiena paruošta ir laukia, kol bus patiekiama.
Kategorijos