Publikavimo data: 2024-06-15
Vištienos šlaunelė su svarainiais
Lengva vakarienė iš švelnios vištienos, kvepiančių svarainių ir baltojo vyno - puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išbandyti ką nors neįprasto ir stebėti savo svorį. Vištiena naudinga nervų sistemai, be to, joje yra baltymų, reikalingų energingumui. Cidonijos gerina virškinimo sistemą, stiprina imuninę sistemą, mažina cholesterolio kiekį ir padeda atsikratyti streso. Šis vaisius ypač tinka prie vištienos šlaunelių. Riebalų pertekliaus galima išvengti, jei patiekalą iškepsite orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite ant silpnos ugnies 10-15 min. Įtrinkite šlauneles druska ir vištienos prieskoniais. Pabarstykite svarainius cinamonu ir kardamonu.
Žingsnis 2
Iškepkite vištienos šlauneles su svarainiais. Ant kepimo indo dugno sudėkite svogūnus, ant viršaus - šlauneles, tarp jų - svarainių griežinėlius, kad oda būtų viršuje. Indą užpilkite baltuoju vynu. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių ir įdėkite į ją formą 30 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite mėsą dar 20 minučių.
Kategorijos