Vištienos šlaunelė su svarainiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Vištienos šlaunelė su svarainiais

Lengva vakarienė iš švelnios vištienos, kvepiančių svarainių ir baltojo vyno - puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išbandyti ką nors neįprasto ir stebėti savo svorį. Vištiena naudinga nervų sistemai, be to, joje yra baltymų, reikalingų energingumui. Cidonijos gerina virškinimo sistemą, stiprina imuninę sistemą, mažina cholesterolio kiekį ir padeda atsikratyti streso. Šis vaisius ypač tinka prie vištienos šlaunelių. Riebalų pertekliaus galima išvengti, jei patiekalą iškepsite orkaitėje.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
171 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos šlaunelė su svarainiais Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite ant silpnos ugnies 10-15 min. Įtrinkite šlauneles druska ir vištienos prieskoniais. Pabarstykite svarainius cinamonu ir kardamonu.

Žingsnis 2

Vištienos šlaunelė su svarainiais Žingsnis 2
Iškepkite vištienos šlauneles su svarainiais. Ant kepimo indo dugno sudėkite svogūnus, ant viršaus - šlauneles, tarp jų - svarainių griežinėlius, kad oda būtų viršuje. Indą užpilkite baltuoju vynu. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių ir įdėkite į ją formą 30 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite mėsą dar 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos