Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos šlaunelė unagi su česnakais ir sezamo sėklomis bei grikių makaronais
Unagi padažas yra įprasto sojų padažo brolis ir sesuo. Svarbiausias skirtumas yra tas, kad unagi padažas gaminamas ne tik iš vandens, cukraus ir fermentuotų sojų pupelių, bet ir iš žuvies sultinio. Iš pradžių šis padažas buvo sugalvotas tradiciniams japoniškiems kebabams - jakitorijai - glazūruoti ir patiekti su unguriu. Tačiau po kurio laiko dėl savo ypatingo skonio šis padažas pradėtas naudoti beveik visiems patiekalams. Soba yra ypatinga japoniškų grikių makaronų rūšis.
Žingsnis 1
Išvirkite soba makaronus. Užvirinkite vandenį puode. Įberkite žiupsnelį druskos. Po to sudėkite makaronus į vandenį. Virkite apie 4-5 minutes. Po to makaronus nusausinkite sietelyje arba durtuve ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Į dubenį įdėkite vištienos šlaunelę. Įpilkite pusę "unagi" padažo, cukraus, sezamo sėklų. Tolygiai paskirstykite ingredientus ant šlaunelių. Leiskite šlaunelei pastovėti marinate apie 30 minučių.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite pusę augalinio aliejaus. Kepkite šlauneles ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps traškios.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite antrąją dalį sojų padažo ir antrąją dalį augalinio aliejaus. Sudėkite virtus makaronus ir maišydami kepkite 2-3 minutes. Jei norite, įdėkite plonais griežinėliais supjaustytą česnako skiltelę.
Žingsnis 5
Perkelkite patiekalą į serviravimo lėkštę. Makaronus patiekite karštus. Gero apetito!
Kategorijos