Publikavimo data: 2024-06-23
Vištienos šlaunelės chakhokhbili su bulvėmis
Chakhokhbili išvertus iš gruzinų kalbos reiškia "virtas fazanas". Dabar jis ruošiamas ne tik iš fazano, bet ir iš bet kokios paukštienos. Yra daugybė šio patiekalo gaminimo variantų, tačiau nė vienas jų neprilygsta vištienos šlaunelių su bulvėmis čakhokhbili. Ši kvapni ir minkšta mėsa su troškintomis daržovėmis ir gruziniškais prieskoniais nepaliks abejingų. Šis patiekalas tinka visos šeimos pietums ar vakarienei, nes į jo sudėtį įeina ir daržovės, ir mėsa.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite aštriu peiliu. Sviestą ištirpinkite sunkiasiene keptuve ar puode sunkiu dugnu, sudėkite svogūną ir kepkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės (15 minučių).
Žingsnis 2
Kol svogūnai kepa, perpjaukite šlauneles per pusę, kad jas būtų lengva naudoti.
Žingsnis 3
Svogūnus sudėkite į atskirą dubenį, o šlaunelių gabalėlius priešingai - į keptuvę ir troškinkite 5 minutes. Tada atsargiai išpilkite iš mėsos sultis į dubenį, toliau kepkite mėsos gabalėlius ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos, 5-10 minučių. Į keptuvę perkelkite svogūnus ir sviestą, sudėkite smulkintą česnaką, išspauskite pusės citrinos sultis ir toliau viską kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Nulupkite bulves ir česnakus, o iš paprikų išimkite sėklas. Bulves, pomidorus ir paprikas supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 5
Sudėkite daržoves į keptuvę, supilkite sultis iš vištienos, kurias anksčiau nusausinote, pipirus, apynius ir druską. Viską uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite žoleles, sudėkite į troškintas šlauneles su daržovėmis, uždenkite ir troškinkite dar 5 minutes.
Kategorijos