Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos šlaunelės grietinėje ir sojų padaže
Vištienos blauzdelės - universalus patiekalas, kuriuo gali pasisotinti kiekvienas. Yra daugybė būdų, kaip padaryti šlauneles dar skanesnes ir sultingesnes, bet aš noriu pasiūlyti vištienos derinį su sojų padažu ir grietine. Jei leisite padažui įsigerti į mėsą, ji taps labai minkšta, apetitiška. Jei neturite grietinės, ją galima pakeisti majonezu, tačiau tada patiekalas bus šiek tiek riebesnis.
Žingsnis 1
Margariną ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.
Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Kojas gausiai aptepkite grietine. Pagal skonį įberkite prieskonių (druskos, pipirų).
Žingsnis 3
Sudėkite kojas į lėkštę, užpilkite jas padažu. Palikite marinuotis 10-20 minučių.
Žingsnis 4
Į kepimo indą supilkite prieš tai ištirpintą margariną. Tada sudėkite vištienos šlauneles. Ant viršaus dar kartą pabarstykite druska ir prieskoniais. Pašaukite į orkaitę. Kepkite 45-50 minučių 220 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 5
Kai kojos paruduos, jos bus paruoštos. Peiliu patikrinkite, ar mėsa viduje iškepusi. Ji turi būti minkšta ir sultinga.
Kategorijos