Vištienos šlaunelės grietinėje ir sojų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Vištienos šlaunelės grietinėje ir sojų padaže

Vištienos blauzdelės - universalus patiekalas, kuriuo gali pasisotinti kiekvienas. Yra daugybė būdų, kaip padaryti šlauneles dar skanesnes ir sultingesnes, bet aš noriu pasiūlyti vištienos derinį su sojų padažu ir grietine. Jei leisite padažui įsigerti į mėsą, ji taps labai minkšta, apetitiška. Jei neturite grietinės, ją galima pakeisti majonezu, tačiau tada patiekalas bus šiek tiek riebesnis.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos šlaunelės grietinėje ir sojų padaže Žingsnis 1
Margariną ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.

Žingsnis 2

Vištienos šlaunelės grietinėje ir sojų padaže Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Kojas gausiai aptepkite grietine. Pagal skonį įberkite prieskonių (druskos, pipirų).

Žingsnis 3

Vištienos šlaunelės grietinėje ir sojų padaže Žingsnis 3
Sudėkite kojas į lėkštę, užpilkite jas padažu. Palikite marinuotis 10-20 minučių.

Žingsnis 4

Vištienos šlaunelės grietinėje ir sojų padaže Žingsnis 4
Į kepimo indą supilkite prieš tai ištirpintą margariną. Tada sudėkite vištienos šlauneles. Ant viršaus dar kartą pabarstykite druska ir prieskoniais. Pašaukite į orkaitę. Kepkite 45-50 minučių 220 laipsnių temperatūroje.

Žingsnis 5

Vištienos šlaunelės grietinėje ir sojų padaže Žingsnis 5
Kai kojos paruduos, jos bus paruoštos. Peiliu patikrinkite, ar mėsa viduje iškepusi. Ji turi būti minkšta ir sultinga.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos