Publikavimo data: 2024-03-25
Vištienos šlaunelės grietinėlės padaže
Vištiena puikiai dera su visais prieskoniais ir padažais. Todėl yra daugybė jos paruošimo receptų. Pavyzdžiui, orkaitėje keptos vištienos šlaunelės grietinėlės padaže. Vištienos šlaunelės grietinėlėje yra geras patiekalas kasdieniam valgiaraščiui. Blauzdelės būna labai sultingos, o grietinėlės padažas švelnus ir skanus. Jei norite, vietoj kojų galite naudoti bet kurią kitą vištienos dalį.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite vištienos šlauneles. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite ant didelės ugnies po 5 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Atskirai puodelyje sumaišykite grietinėlę, smulkintą česnaką, druską ir pipirus. Išmaišykite ir užvirinkite padažą.
Žingsnis 3
Į paruoštą kepimo indą sudėkite iškeptas kojas. Ant viršaus užpilkite grietinėlės padažo. Dėkite patiekalą į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos