Publikavimo data: 2024-04-02
Vištienos šlaunelės, įdarytos grybais
Vištienos šlaunelės, įdarytos grybais, bus puiki šventinio stalo puošmena. Įdarytos šlaunelės bus sultingos, minkštos ir skanios. Patiekalas kepamas orkaitėje šiek tiek ilgiau nei pusvalandį. Įdarui puikiai tinka broilerių vištienos mėsa. Tokios vištienos mėsa yra minkšta, o vištienos gaminimo laikas daug trumpesnis nei įprastos vištienos.
Žingsnis 1
Marinuokite šlauneles. Paruoškite marinatą. Sumaišykite česnaką, druską, citrinos sultis, garstyčias ir aštriuosius pipirus. Įtrinkite vištienos filė marinatu ir įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 2
Kol vištiena marinuojama, paruoškite įdarą. Keptuvėje saulėgrąžų aliejuje 5 min. iki auksinės spalvos pakepinkite svogūną, sudėkite grybus ir kepkite dar 10 min. Į grybus suberkite sūrį ir žoleles. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Įdarykite vištieną. Vištienos šlaunelę įdėkite oda žemyn, sudėkite grybų įdarą. Įdarytos šlaunelės kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais. Šlauneles su grybais sudėkite į kepimo skardą. Kepkite įdarytas vištienos šlauneles orkaitėje apie 40-45 min. 180-190 °C temperatūroje.
Kategorijos