Vištienos šlaunelės kefyro ir česnakų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Vištienos šlaunelės kefyro ir česnakų padaže

Vištienos šlaunelės laikomos sultingiausia ir skaniausia mėsa. Be skonio, šlaunelės turi daug naudingų medžiagų. Jose yra gana daug vitaminų, taip pat makro- ir mikroelementų, dėl kurių žmogaus organizmas gauna daug naudos. Tokią mėsą dažniausiai ruoškite su įvairiais prieskoniais ir padažais, folijoje, rankovėje, troškintą kefyre, su daržovėmis, grybais ir grūdais.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
122 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (39 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos šlaunelės kefyro ir česnakų padaže Žingsnis 1
Patogiame dubenyje sumaišykite kefyrą su česnakais ir žolelėmis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite mišinį ant vištienos šlaunelių ir palikite marinuotis 20 minučių.

Žingsnis 2

Vištienos šlaunelės kefyro ir česnakų padaže Žingsnis 2
Į kepimo indą sudėkite bulvių skilteles. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, žolelėmis ir pipirais. Ant viršaus sudėkite marinuotas šlauneles. Apšlakstykite likusiu marinatu. Kepkite patiekalą orkaitėje 120 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos