Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos šlaunelės kefyro ir česnakų padaže
Vištienos šlaunelės laikomos sultingiausia ir skaniausia mėsa. Be skonio, šlaunelės turi daug naudingų medžiagų. Jose yra gana daug vitaminų, taip pat makro- ir mikroelementų, dėl kurių žmogaus organizmas gauna daug naudos. Tokią mėsą dažniausiai ruoškite su įvairiais prieskoniais ir padažais, folijoje, rankovėje, troškintą kefyre, su daržovėmis, grybais ir grūdais.
Žingsnis 1
Patogiame dubenyje sumaišykite kefyrą su česnakais ir žolelėmis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite mišinį ant vištienos šlaunelių ir palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 2
Į kepimo indą sudėkite bulvių skilteles. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, žolelėmis ir pipirais. Ant viršaus sudėkite marinuotas šlauneles. Apšlakstykite likusiu marinatu. Kepkite patiekalą orkaitėje 120 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos