Publikavimo data: 2024-09-22
Vištienos šlaunelės, keptos su moliūgais
Moliūgai puikiai dera su mėsa, nes suteikia jai sultingumo, aromato ir yra garnyras. Kepsnys tinka ir vienas, o šį receptą galima naudoti kaip pagrindą, pridėjus daugiau daržovių - pomidorų, svogūnų, paprikų, brokolių ar žiedinių kopūstų. Daržovės praturtins patiekalo skonį, be to, jis taps sveikesnis. Galite eksperimentuoti su prieskoniais, dėdami jų savo nuožiūra, arba naudoti specialų paruoštą mišinį vištienos patiekalams gaminti.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Mėsą pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Sudėkite mėsą į kepimo indą.
Žingsnis 2
Moliūgą supjaustykite dideliais kubeliais. Stenkitės, kad gabaliukai būtų maždaug vienodo dydžio. Kubelius sudėkite tarp mėsos gabalėlių.
Žingsnis 3
Į formą supilkite augalinį aliejų. Vištieną ištepkite majonezu. Dėkite indą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 40-50 min.
Kategorijos