Vištienos šlaunelės, keptos su moliūgais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Vištienos šlaunelės, keptos su moliūgais

Moliūgai puikiai dera su mėsa, nes suteikia jai sultingumo, aromato ir yra garnyras. Kepsnys tinka ir vienas, o šį receptą galima naudoti kaip pagrindą, pridėjus daugiau daržovių - pomidorų, svogūnų, paprikų, brokolių ar žiedinių kopūstų. Daržovės praturtins patiekalo skonį, be to, jis taps sveikesnis. Galite eksperimentuoti su prieskoniais, dėdami jų savo nuožiūra, arba naudoti specialų paruoštą mišinį vištienos patiekalams gaminti.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos šlaunelės, keptos su moliūgais Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Mėsą pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Sudėkite mėsą į kepimo indą.

Žingsnis 2

Vištienos šlaunelės, keptos su moliūgais Žingsnis 2
Moliūgą supjaustykite dideliais kubeliais. Stenkitės, kad gabaliukai būtų maždaug vienodo dydžio. Kubelius sudėkite tarp mėsos gabalėlių.

Žingsnis 3

Vištienos šlaunelės, keptos su moliūgais Žingsnis 3
Į formą supilkite augalinį aliejų. Vištieną ištepkite majonezu. Dėkite indą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 40-50 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos