Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos šlaunelės, keptos žalioje rūkytoje šoninėje
Šį patiekalą gaminame per visas šeimos šventes. Šlaunelės būna labai sultingos, malonaus rūkymo skonio. Patiekalą labai lengva paruošti ir jis nustebins visus jūsų svečius.
Žingsnis 1
Atskirkite šlauneles nuo kaulo, išmuškite plaktuvu, įdėkite majonezo, smulkinto česnako, juodųjų pipirų, druskos ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Paimkite šoninės juosteles ir jomis apvyniokite šlaunelių mėsą.
Žingsnis 3
Kepimo skardą patepkite aliejumi, sudėkite į ją iškeptas šlauneles, uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite, kol šoninė paruduos, dar 10 minučių 220-240 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos