Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos šlaunelės keptuvėje
Aliejuje su prieskoniais keptas vištienos kumpis yra klasikinis patiekalas. Jei jį tinkamai paruošite ir neperkepsite, gausite sultingą kumpį viduje ir traškią plutelę išorėje. Patiekalui galite naudoti bet kokius prieskonius pagal savo skonį - specialų paruoštą mišinį vištienai arba paprastą druską ir juoduosius pipirus. Prie kumpio pridėkite garnyrą ir turėsite gardžią namuose ruoštą vakarienę.
Žingsnis 1
Įtrinkite vištienos šlauneles vištienos prieskoniais ir juodaisiais pipirais. Jei naudojate nelabai sūrius prieskonius, kumpį pasūdykite pagal skonį.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų, sudėkite sviestą ir ištirpinkite. Augalinis aliejus neleis sviestui sudegti.
Žingsnis 3
Kepkite kumpį po 5 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kad apskrustų.
Žingsnis 4
Tada kumpį uždenkite dangčiu ir kepkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies, kol iškeps. Kepdami kumpį vieną kartą apverskite po dangčiu, kad jis tolygiai iškeptų.
Žingsnis 5
Paruoštą kumpį patiekite ant šviežių aisbergo lapų. Gero apetito!
Kategorijos