Publikavimo data: 2024-06-22
Vištienos šlaunelės medaus ir sojos padaže su česnakais
Draugas man patarė taip kepti vištienos šlauneles. Ir, žinoma, aš pats pakoregavau receptą, kad jis būtų tobulas.
Žingsnis 1
Nupjaukite sausgysles ir odą ploniausioje vištienos kojų vietoje, kad galėtumėte peiliu stumti mėsą link pagrindo. Sudėkite jas į marinato indą.
Žingsnis 2
Sutarkuokite arba išspauskite 2-3 skilteles česnako, įdėkite du šaukštelius garstyčių, šaukštelį medaus, supilkite sojų padažą ir įpilkite šiek tiek vandens, kad marinatas nebūtų per sūrus. Kruopščiai išmaišykite ir palikite marinuotis dviem valandoms.
Žingsnis 3
Tada kojas sudėkite ant kepimo skardos su dviem paruoštais folijos lakštais, užpilkite šiek tiek padažo. Suvyniokite į du folijos sluoksnius ir 30 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Tada temperatūrą sumažinkite iki 160 °C ir palaikykite dar 20 minučių. Po to išimkite kepimo skardą, atsargiai atidarykite foliją ir įdėkite patiekalą atgal į orkaitę 5-10 minučių.
Kategorijos