Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos šlaunelės multicooker keptuvėje
Vištienos šlauneles galima ruošti įvairiais būdais. Vienas iš paprasčiausių - kepti daugiafunkcinėje keptuvėje. Dėl specialios įmontuotos programos dubenyje palaikoma reikiama temperatūra, todėl vištiena iškepa tolygiai. Svarbiausias šio recepto akcentas - marinatas, kurio pagrindą sudaro sojų padažas, medus ir saldusis aitriųjų paprikų padažas. Beveik iškepęs kumpis aptepamas saldžiarūgščiu marinatu. Dėl to vištiena įgauna labai skanią glazūruotą plutelę. Išbandykite!
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite medų, sojų padažą ir saldžiųjų aitriųjų paprikų padažą. Gautą marinatą atidėkite į šalį, jo prireiks vėliau.
Žingsnis 2
Įjunkite daugiafunkcinės keptuvės programą "Kepti" ir nustatykite 45 minučių trukmę. Kai multicooker įkaista, supilkite augalinį aliejų ir sudėkite sviestą.
Žingsnis 3
Įtrinkite kumpį druska ir juodaisiais pipirais, sudėkite į multicookerio dubenį ir uždarykite dangtį.
Žingsnis 4
Kepkite kumpį iš abiejų pusių 30 minučių. Periodiškai apverskite vištieną, kad ji nesudegtų.
Žingsnis 5
Supilkite marinatą ant kumpio ir kepkite iki programos pabaigos.
Žingsnis 6
Patiekite kumpį ant šviežių salotų lapų, papuoštą vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito!
Kategorijos