Publikavimo data: 2024-05-25
                Vištienos šlaunelės padaže
                                
                    Vištienos kumpis padaže patiks tiems, kurie pavargo nuo įprastos keptos vištienos. Pagrindinis patiekalo akcentas - grietinėlės sūrio padažas. Jam paruošti reikės grietinėlės, sūrio ir šiek tiek miltų. Visi ingredientai paprasti, tačiau rezultatas - gardus švelnus vištienos padažas, dėl kurio patiekalas vertas restorano. Reikėtų pažymėti, kad vištienos kumpiui šiuo atveju nereikia daug prieskonių. Užtenka druskos, pipirų ir nedidelio kiekio česnako.
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                                        
                        Žingsnis 1
                        
                        Įtrinkite kumpį druska, juodaisiais pipirais ir džiovintais česnakais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite vištieną.
                     
                                        
                        Žingsnis 2
                        
                        Kepkite vištieną ant vidutinės ugnies 5 minutes iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite dar 5 minutes iš kitos pusės. Taip kumpio paviršius užsandarinamas ir viduje lieka sulčių, o vištiena įgauna traškią rudą plutelę.
                     
                                        
                        Žingsnis 3
                        
                        Sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždengkite vištieną dangčiu. Kumpį virkite 10 minučių, kol iškeps. Nepamirškite vieną kartą jį apversti, kad iškeptų tolygiai.
                     
                                        
                        Žingsnis 4
                        
                        Kol kumpis kepa, paruoškite padažą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
                     
                                        
                        Žingsnis 5
                        
                        Ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus.
                     
                                        
                        Žingsnis 6
                        
                        Miltus pakepinkite aliejuje ir kepkite porą minučių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
                     
                                        
                        Žingsnis 7
                        
                        Supilkite grietinėlę į keptuvę ir gerai išmaišykite, kad miltai joje visiškai ištirptų.
                     
                                        
                        Žingsnis 8
                        
                        Į padažą suberkite tarkuotą sūrį. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite, kol sūris visiškai išsilydys. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite padažą nuo ugnies.
                     
                                        
                        Žingsnis 9
                        
                        Apvoliokite keptą kumpį padaže taip, kad jis pasidengtų iš visų pusių. Be to, palikite kumpį 10-15 minučių troškinti padaže uždengtą dangčiu. Taip vištiena įsigers į padažą ir taps dar aromatingesnė.
                     
                                        
                        Žingsnis 10
                        
                        Paruoštą kumpį sudėkite į lėkštę, užpilkite padažu ir pabarstykite smulkintais žalumynais. Gero apetito!
                     
                                     
                                
                
                                
                
                
                    
Kategorijos