Vištienos šlaunelės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Vištienos šlaunelės padaže

Vištienos kumpis padaže patiks tiems, kurie pavargo nuo įprastos keptos vištienos. Pagrindinis patiekalo akcentas - grietinėlės sūrio padažas. Jam paruošti reikės grietinėlės, sūrio ir šiek tiek miltų. Visi ingredientai paprasti, tačiau rezultatas - gardus švelnus vištienos padažas, dėl kurio patiekalas vertas restorano. Reikėtų pažymėti, kad vištienos kumpiui šiuo atveju nereikia daug prieskonių. Užtenka druskos, pipirų ir nedidelio kiekio česnako.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
281 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos šlaunelės padaže Žingsnis 1
Įtrinkite kumpį druska, juodaisiais pipirais ir džiovintais česnakais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite vištieną.

Žingsnis 2

Vištienos šlaunelės padaže Žingsnis 2
Kepkite vištieną ant vidutinės ugnies 5 minutes iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite dar 5 minutes iš kitos pusės. Taip kumpio paviršius užsandarinamas ir viduje lieka sulčių, o vištiena įgauna traškią rudą plutelę.

Žingsnis 3

Vištienos šlaunelės padaže Žingsnis 3
Sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždengkite vištieną dangčiu. Kumpį virkite 10 minučių, kol iškeps. Nepamirškite vieną kartą jį apversti, kad iškeptų tolygiai.

Žingsnis 4

Vištienos šlaunelės padaže Žingsnis 4
Kol kumpis kepa, paruoškite padažą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 5

Vištienos šlaunelės padaže Žingsnis 5
Ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus.

Žingsnis 6

Vištienos šlaunelės padaže Žingsnis 6
Miltus pakepinkite aliejuje ir kepkite porą minučių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 7

Vištienos šlaunelės padaže Žingsnis 7
Supilkite grietinėlę į keptuvę ir gerai išmaišykite, kad miltai joje visiškai ištirptų.

Žingsnis 8

Vištienos šlaunelės padaže Žingsnis 8
Į padažą suberkite tarkuotą sūrį. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite, kol sūris visiškai išsilydys. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite padažą nuo ugnies.

Žingsnis 9

Vištienos šlaunelės padaže Žingsnis 9
Apvoliokite keptą kumpį padaže taip, kad jis pasidengtų iš visų pusių. Be to, palikite kumpį 10-15 minučių troškinti padaže uždengtą dangčiu. Taip vištiena įsigers į padažą ir taps dar aromatingesnė.

Žingsnis 10

Vištienos šlaunelės padaže Žingsnis 10
Paruoštą kumpį sudėkite į lėkštę, užpilkite padažu ir pabarstykite smulkintais žalumynais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos