Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos šlaunelės padaže
Vištienos kumpis padaže patiks tiems, kurie pavargo nuo įprastos keptos vištienos. Pagrindinis patiekalo akcentas - grietinėlės sūrio padažas. Jam paruošti reikės grietinėlės, sūrio ir šiek tiek miltų. Visi ingredientai paprasti, tačiau rezultatas - gardus švelnus vištienos padažas, dėl kurio patiekalas vertas restorano. Reikėtų pažymėti, kad vištienos kumpiui šiuo atveju nereikia daug prieskonių. Užtenka druskos, pipirų ir nedidelio kiekio česnako.
Žingsnis 1
Įtrinkite kumpį druska, juodaisiais pipirais ir džiovintais česnakais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite vištieną.
Žingsnis 2
Kepkite vištieną ant vidutinės ugnies 5 minutes iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite dar 5 minutes iš kitos pusės. Taip kumpio paviršius užsandarinamas ir viduje lieka sulčių, o vištiena įgauna traškią rudą plutelę.
Žingsnis 3
Sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždengkite vištieną dangčiu. Kumpį virkite 10 minučių, kol iškeps. Nepamirškite vieną kartą jį apversti, kad iškeptų tolygiai.
Žingsnis 4
Kol kumpis kepa, paruoškite padažą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus.
Žingsnis 6
Miltus pakepinkite aliejuje ir kepkite porą minučių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Supilkite grietinėlę į keptuvę ir gerai išmaišykite, kad miltai joje visiškai ištirptų.
Žingsnis 8
Į padažą suberkite tarkuotą sūrį. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite, kol sūris visiškai išsilydys. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite padažą nuo ugnies.
Žingsnis 9
Apvoliokite keptą kumpį padaže taip, kad jis pasidengtų iš visų pusių. Be to, palikite kumpį 10-15 minučių troškinti padaže uždengtą dangčiu. Taip vištiena įsigers į padažą ir taps dar aromatingesnė.
Žingsnis 10
Paruoštą kumpį sudėkite į lėkštę, užpilkite padažu ir pabarstykite smulkintais žalumynais. Gero apetito!
Kategorijos