Vištienos šlaunelės pitos duonoje su grietinėlės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Vištienos šlaunelės pitos duonoje su grietinėlės padažu

Apetitiški vištienos blauzdelės, iškeptos orkaitėje po švelniu pitos lakštu su pieno padažu ir traškia sūrio plutele. Tokiam originaliam patiekalui paruošti prireiks mažiausiai laiko ir produktų. Vištiena išeis sultinga ir minkšta. Toks neįprastas ir saikingai aštrus padažas, kurio pagrindą sudaro kefyras ir garstyčios, pridėjus mėgstamų prieskonių, yra nepaprastai skanus ir neįprastas. Toks visavertis patiekalas tiks ir įprastiems šeimos pietums, ir šventiniam stalui. Būtinai paruoškite tokį patiekalą visai šeimai.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
195 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos šlaunelės pitos duonoje su grietinėlės padažu Žingsnis 1
Paruoštą ir išvalytą mėsą užpilkite kefyru, įberkite aštrių garstyčių, pagal skonį druskos, pipirų ir mėgstamų kvapiųjų prieskonių. Gerai apvoliokite blauzdas kefyro mišinyje, kad visos blauzdos tolygiai pasimarinuotų kefyro mišinyje. Palikite blauzdas marinuotis kefyro mišinyje bent 30 minučių.

Žingsnis 2

Vištienos šlaunelės pitos duonoje su grietinėlės padažu Žingsnis 2
Aštriomis virtuvės žirklėmis arba peiliu supjaustykite pitą ilgomis juostelėmis ir mažais stačiakampiais. Tada į gilų dubenį supilkite pieną ir labai atsargiai iš visų pusių pamerkite supjaustytus lavašo lakštus ir sudėkite juos į paruoštą formą, kurioje kepsite patiekalą. Paruoštos formos dugną išklokite lavašu, o tada paskleiskite lavašo juosteles taip, kad kaukazietiškų lavašo juostelių kraštai kabotų gerokai už paruoštos formos ribų.

Žingsnis 3

Vištienos šlaunelės pitos duonoje su grietinėlės padažu Žingsnis 3
Kefyro marinate marinuotą vištieną perkelkite į formą, išklotą pitos lakštais, ir ją tvarkingai apvyniokite likusiomis kabančiomis pitos juostelėmis. Siųskite paruoštą indą kepti į orkaitę, įkaitinkite ją iki 200 laipsnių. Po 20 min. kepimo išimkite patiekalą, apibarstykite jį tarkuotu kietuoju sūriu ir kepkite patiekalą su sūriu dar porą minučių, kad iškeptų visas sūris. Po 30 minučių išimkite patiekalą ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos