Publikavimo data: 2025-08-19
Vištienos šlaunelės pitos duonoje su grietinėlės padažu
Apetitiški vištienos blauzdelės, iškeptos orkaitėje po švelniu pitos lakštu su pieno padažu ir traškia sūrio plutele. Tokiam originaliam patiekalui paruošti prireiks mažiausiai laiko ir produktų. Vištiena išeis sultinga ir minkšta. Toks neįprastas ir saikingai aštrus padažas, kurio pagrindą sudaro kefyras ir garstyčios, pridėjus mėgstamų prieskonių, yra nepaprastai skanus ir neįprastas. Toks visavertis patiekalas tiks ir įprastiems šeimos pietums, ir šventiniam stalui. Būtinai paruoškite tokį patiekalą visai šeimai.
Žingsnis 1
Paruoštą ir išvalytą mėsą užpilkite kefyru, įberkite aštrių garstyčių, pagal skonį druskos, pipirų ir mėgstamų kvapiųjų prieskonių. Gerai apvoliokite blauzdas kefyro mišinyje, kad visos blauzdos tolygiai pasimarinuotų kefyro mišinyje. Palikite blauzdas marinuotis kefyro mišinyje bent 30 minučių.
Žingsnis 2
Aštriomis virtuvės žirklėmis arba peiliu supjaustykite pitą ilgomis juostelėmis ir mažais stačiakampiais. Tada į gilų dubenį supilkite pieną ir labai atsargiai iš visų pusių pamerkite supjaustytus lavašo lakštus ir sudėkite juos į paruoštą formą, kurioje kepsite patiekalą. Paruoštos formos dugną išklokite lavašu, o tada paskleiskite lavašo juosteles taip, kad kaukazietiškų lavašo juostelių kraštai kabotų gerokai už paruoštos formos ribų.
Žingsnis 3
Kefyro marinate marinuotą vištieną perkelkite į formą, išklotą pitos lakštais, ir ją tvarkingai apvyniokite likusiomis kabančiomis pitos juostelėmis. Siųskite paruoštą indą kepti į orkaitę, įkaitinkite ją iki 200 laipsnių. Po 20 min. kepimo išimkite patiekalą, apibarstykite jį tarkuotu kietuoju sūriu ir kepkite patiekalą su sūriu dar porą minučių, kad iškeptų visas sūris. Po 30 minučių išimkite patiekalą ir patiekite.
Kategorijos